هنگامه شریعتی مسئول تغذیه مرکز آموزشی درمانی کوثر گفت : رژیم درمانی یک رویکرد مهم برای مدیریت و پیشگیری از بیماریهاست که بر اساس تغییرات در سبک تغذیهای فرد بنا شده است. روز ملی تغذیه با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم و مناسب، تاثیر قابل توجهی در ترویج این روش درمانی دارد. رژیم درمانی با ارائه برنامههای غذایی تخصصی برای افراد مبتلا به بیماریهایی مانند دیابت، فشار خون بالا، چاقی و بیماریهای قلبی، میتواند به بهبود شرایط سلامتی کمک کند.
• آگاهی از نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریها: در روز ملی تغذیه ، برنامههای مختلفی برگزار میشود که هدف آنها افزایش آگاهی عمومی در مورد ارتباط مستقیم تغذیه با سلامت است. برای مثال، کاهش مصرف نمک، شکر و چربیهای ناسالم که میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای مزمن جلوگیری کند.
• تشویق به استفاده از رژیمهای غذایی شخصی سازی شده: رژیمهای درمانی باید بر اساس نیازهای خاص هر فرد و نوع بیماری او طراحی شود. روز جهانی غذا با برجسته کردن اهمیت مشاورههای تغذیهای و رژیمدرمانی تخصصی، به افراد کمک میکند تا از مزایای این روش برای بهبود سلامت خود بهرهمند شوند.
پشتیبانی از رویکردهای جامعه محور در رژیم درمانی: این روز فرصتی است تا جوامع مختلف به اهمیت حمایت از یکدیگر در زمینه تغذیه و سلامتی پی ببرند. از طریق برنامههای آموزشی و حمایتی، روز جهانی غذا میتواند به بهبود آگاهی و دسترسی افراد به رژیمهای درمانی مناسب کمک کند
برخی از افراد تغذیه سالم را به معنای خوردن غذای کم و محدودیت در خوردن غذاهای مختلف میدانند. تغذیه سالم به هیچ عنوان به این معنا نیست و نباید برای لاغری و تناسب اندام خود را درگیر رژیمهای بسیار سخت و طاقتفرسا کنید. تغذیه سالم یعنی داشتن رژیم غذایی که سرشار از مواد غذایی مفید و مغذی باشد تا علاوه بر سلامتی بدن به تناسب اندام و جلوگیری از بیماریهای خطرناک نیز کمک کند.
داشتن برنامه غذایی سالم اصولا کار سخت و دشواری نیست و به راحتی میتوانید برنامه اصولی صحیحی برای خود داشته باشید. مواد غذایی مصرف شده علاوه بر سلامت بدن، به طور مستقیم در سلامت ذهن و روان شما نیز تأثیر میگذارند. به همین دلیل باید به جای مصرف غذاهای آماده و نیمه آماده از غذاهای مفید و مغذی استفاده کنید.
تهیه و تنظیم: محمدکشاورزصالح مسئول روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی کوثر